Iris5873.reismee.nl

Drama drama drama

Heej iedereen,

Uit respect begin ik me verhaal met iets heel vervelends. Gisteren middag/avond hebben twee meisjes (Juniors) van mijn school een auto ongeluk gehad. Gabi ligt in het ziekenhuis. Gelukkig is zij stabiel en heeft alleen wat gebroken en krijgt nog een simpele operatie, maar Tiffany is overleden. Ik kende ze allebei maar niet heel erg goed. De mensen op mijn kleine school kennen elkaar al sinds de basisschool en iedereen gaat met iedereen om. Je begrijpt dan denk ik wel hoe heftig dit was. Gister avond kreeg ik een smsje van een jongen uit me sport klas over het ongeluk en ik schrok ontzettend. Vooral toen ik Kitt's yearbook tevoorschijn haalde en hun foto's zag. Vanochtend begonnen we de dag met een bijeenkomst in de grote gymzaal. De sfeer was verschrikkelijk. Iedereen was dood stil (wat noooit voorkomt) en overal waren zowel meisjes als jongens in tranen. Ondanks dat ik ze niet erg goed kende raakte het me ook heel erg. Het was zo triest om iedereen (zelfs de docenten) in die half dode staat te zien. De headmaster deed een korte speech en je kon aan zijn stem horen dat hij het er zelf ook heel moeilijk mee had. Het was heel toevallig een korte dag vandaag (tot 13:40) maar het was verschrikkelijk. De normaal opgewekte sfeer in de gangen was nergens te bekennen en vooral de junior en senior meisjes liepen met rode ogen en een wit gezicht door de gangen. Er waren ook een aantal mensen naar huis is gegaan omdat het te veel voor hun was. Misschien is het moeilijk te begrijpen maar de mensen hier zijn veel hechter. Sociale contacten zijn veel belangrijker en bijna iedereen gaat wel met elkaar om. Ik vind het moeilijk om een vrolijk verhaal te vertellen over alles wat er is gebeurd omdat ik niet het idee heb dat ik vrolijk mag zijn, maar ik zal me best doen.

Ik was geëindigd in de week van 3 september. Zaterdag 4 september zijn we met zijn alle naar St. Louis geweest. Dat is een redelijk grote stad 2 uurtjes rijden van hier in Missouri. Samen met Peter (Beth's vriend(je)), zijn dochters (Zoë is 14 en nog twee jongere meisjes), Sarah en haar vriendin Missy, Rebecca, Kitt en Beth uiteraard gingen we in twee auto's naar een grote Mall daar. Het was super! Ze hadden van allerlei winkels en ik heb me homecoming jurk gekocht! 300 euro en een dinner later gingen we weer terug naar huis en dook ik me bed in gezien het al 12 uur was ofzo. De volgende dag hadden we kerk zoals altijd en youthgroup (een jongeren bijeenkomst van de kerk waar je gewoon een beetje rond hangt, eet en gamed) in de avond. Die maandag kwam Nikki naar mij om ons bordspel voor geschiedenis te maken en in de avond was er een soort labor day feest van de familie en gingen we daar heen.

Ik moest deze week heel erg wennen aan huiswerk. Het is niet erg moeilijk maar wel erg veel en vooral het lezen gaat bij mij niet zo snel. Het probleem alleen is dat je je huiswerk voor een cijfer maakt. Je moet het inleveren en je krijgt er punten voor. Dus (voor De Breul gangers) niks bolletjes en een brief naar huis, maar punten aftrek. Vooral aangezien ik niet altijd de trouwste huiswerk maker was (sorry mam) is het even wennen, maar het komt wel goed.

Vrijdag waren de school foto's. Tijdens het eerste uur riepen ze iedereen om. Freshman last name A till M, go to the small gym for your picture.... En zo ging dat door tot Junior till Z. Tenminste ik denk dat de Seniors niet hun foto namen toen want meestal is dat iets speciaals. Over Seniors en Juniors gesproken, in onze homeroom kregen we stem formulieren voor homecoming Queen en King. Freshmen, Sophmore en Juniors stemmen op 1 meisje en 1 jongen en daar komen de winnaars uit en Seniors stemmen op 5 jongen en 5 meisjes om te nomineren. Het vervelende alleen was dat ik in een senior homeroom zit, maar ik zelf op de junior lijst sta. Dus ik heb naar gestemd wat mijn buurman deed. Tucker heeft op mij gestemd haha. Er hangen nu allemaal lijsten in de gangen met de namen van de genomineerden. Vrijdag avond heb ik samen met Nikki en nog wat andere mensen glow in the dark armbanden verkocht voor science club tijdens de football game. Ongeveer een kwartier voor het einde van de wedstrijd begon het verschrikkelijk hard te regenen, wat ontzettend sneu voor ons football team was omdat iedereen weg rende en ze nauwelijks nog supporters hadden. Na compleet nat geregend te zijn, gingen we naar Tucker toe voor een traditioneel dance party in zijn kamer. Hij had twee nieuwe lampen en die moesten we uiteraard uitproberen. We waren met best een grote groep dus dat was heel gezellig. Toen Tucker de microfoon pakte om te zeggen dat alle buitenlanders een eigen nummer konden aanvragen werd het helemaal feest. Het begon met Rammstein waarbij Simon ons leerde om .. uh... je kan het niet echt dansen noemen, te bewegen op dat soort muziek. Daarna de nationale volksdans van Farid uit azebadjanistan (ik weet niet hoe je het spelt) waarin iedereen ook de grootste lol had. Iedereen die mij goed kent snapt natuurlijk meteen op welk nummer ik die amerikanen heb leren dansen... jaaa het VLIEGERLIED. Haha en ze vonden het geweldig. Vooral het gedeeldte ‘het is weer een mooie dag lalalalalalala' omdat ze het lalala mee konden zingen. Zaterdag ging ik naar Tucker om wat muziek te spelen samen. Toen ik hem een van me laatste liedjes liet horen zei ie dat we het moesten opnemen. Hij heeft daar alle apparatuur voor, dus deden we dat. Super vet dus nu want ik heb een echte eerste single haha.

De week erop ben ik steeds betere vrienden met Miguel geworden, wat natuurlijk heel leuk is. We hadden een paar lessen economie waar wij niks hoefte te doen en dus praatte we gewoon over van alles en nog wat. Donderdag had ik me eerste gitaar toets. Ik moest spelen voor een cijfer! Ik was best zenuwachtig omdat het voor een cijfer was en dat had ik nog nooit gedaan. Uiteraard ging het helemaal niet goed maar is had maar 1 punt aftrek van de 46 punten dus dat zit wel goed.

Met fotografie doen we een portfolio project op internet dus voor de gene die interesse hebben... https://sites.google.com/site/irisrainbowbond/ dit is de site waar is alles plaats. En jaa mensen noemen me letterlijk Rainbow of Holland of Dutch en nog veel meer losse nicknames.

De vrijdag avond zijn waren we met z'n alle bij Luke thuis. Een groep van 20 mensen ofzo. Kampvuur en een filmpje. En zaterdag ben ik eerst gaan joggen en daarna van workouts want ik ben al bijna 4 kilo aangekomen sinds ik hier ben! Dat gaat er dus vanaf nu echt weer af. Hoe lekker het eten hier ook is, ik laat me lichaam niet dik worden haha.

In de avond kwamen Tucker, Miguel, Vaclav en Sarah langs om een filmpje te kijken.

Zondag hadden we kerk en zondags school... ja ZONDAG en SCHOOL in 1 zin. Het is niet mijn idee. Het is wel gezellig trouwens maar alsnog. We chillen gewoon een beetje en de ouders van Tucker praten een beetje over van alles. Sarah had een grote auditie voor een ballet coorstelling die middag en ik zou haar weer zijn tijdens Youth Group. Noujaa daar is het volgende drama... Die avond kwam Sarah met een sip gezicht aangelopen. Ze was niet toegelaten! Echt super dom. Ze danst ongeveer haar hele leven en ze hebben der alleen niet genomen omdat ze haar niet kennen want alle andere meisjes die wel aangenomen waren, die gingen ook al veel langer naar die dansschool. Vervolgens verteld Tucker me dat John hem had gesmst dat ie niet meer naar Pleasant Plains homecoming zou gaan. Lekker is dat dus! Ik had dus geen date meer. Noujaa date... we zouden als vrienden gaan maar het gaat erom dat iedereen dat wist en ik dus nu in me eentje ga aankomen (wat echt een beetje vreemd hier is) Sarah en ik hadden dus een pest humeur. Gelukkig was er heel veel chocolade ijs die avond en daar hebben we uitgebreid gebruikt van gemaakt.

Om eerlijk te zijn doe ik niet zo ontzettend veel met me gast gezin, wat is best jammer vind maar ze hebben gewoon een heel ander soort leven. En dat is oke. Ik merk wel dat ik in de volgende fase begin te komen... Zoals miguel heel mooi verwoordde ‘i'm so bored' haha natuurlijk is het niet zo erg maar ik begin langzamerhand wel wat te wennen aan alles en het is redelijk normaal allemaal geworden.

Ik heb super veel zin in Halloween en in me verjaardag natuurlijk maar ik baal wel heel erg van dat Mama en Willem en Anneke en me familie en Sarah, Zonne, Nikki, Tess, Steef, Floor, Sanne, Pedro en al me andere lieve vrienden er niet bij kunnen zijn. Nikki gaat trouwens morgen naar New York voor een half jaar dus zij is wel een soort van bij me! Dat was het wel weer voor zo'n beetje.

Er komt niks boeiends aan dus het zal wel weer even een paar weken duren voor me volgende blog. Oh en vanaf nu ga ik elke keer ook wat rare trekjes en gewoontes van de amerikanen vertellen:

• - Ze vragen constant ‘what's up?' en dan is het de bedoeling dat je ‘nothing' of ‘not much' zegt....
  • - Als je vraagt of iemand wat te drinken wil zeggen ze ‘i don't care'
  • - Dating betekend daten/afspreken en het kan een relatie hebben betekenen, wat dus super verwarrend is omdat je nooit weet of iemand gewoon afspreekt met iemand of een relatie heeft
  • - Ze stoppen werkelijk in al het drinken ijs
  • - Ze hebben iets wat Icecream Sandwich heet en dat is een soort chocolade cake koekje met vanille ijs er tussen en dat is zoooo lekker.
  • - Docenten vragen constant ‘does that make any sense?' maar dan ook echt de hele tijd. ‘Zit daar logica in?' echt bizar.
  • - Het is heel normaal om naar iemand toe te lopen die je niet kent en een compliment te geven over iets (kleding of haar of wat dan ook)

Dit was het dan echt! Mijn handen doen pijn en me benen zijn gloeiend heet van de computer ventilator.

Ik mis jullie! En ik wil de mensen die me regelmatig mailen even bedanken voor dat want ik vind dat super leuk. Ook het skypen trouwens, dus voor me vriendinnen... INSTALEER SKYPE NOU EENS! Haha.

Oh en nogmaals wil ik even mijn mede leven geven voor de familie en vrienden van Tiffanny.

Love

Iris

Nicolette

Iris, om te beginnen vind ik je nieuws over je schoolgenootjes heel erg om te horen! Wat verschrikkelijk voor familie en vrienden. Ik word er naar van. Overigens heb je verder weer een prachtig verhaal verteld en jij vind het wellicht niet veel maar volgens mij smullen we allemaal hiervan. Ik ga de foto's rustig thuis bekijken want nu moet ik werken.

Tess

haai liefje! wat super erg!!!! wow daar schrik je echt van!
verder heb ik wel echt weer gelachen om je verhaal, het vliegerlied :P m'n zusje heeft t lied ook ondekt en zingt het 24/7 ongeveer, heel chill dus haha
en lievie: ik heb skypeee!! daten? kussies

Tess

p.s super mooie foto's!!

Nikki

Goed verhaal meis! Even commentaar op 'dating'. Vaak als mensen gewoon een date hebben zeggen ze: we hang out. En als ze een relatie hebben then they are dating. Tenminste, zo is/was het bij mij! :)

Iris

Haha jaa klopt. of 'they're talking'